Auto ID & Smart Apps for Mobile Workers

SDT Informatics

Auto ID & Smart Apps for Mobile Workers

Desktop barcode printer

Industriële barcode printer

VS

5 zaken die bepalen wat voor barcode printer u nodig heeft.

 

Het is belangrijk om de juiste printer voor de juiste toepassing te kiezen. Vaak vragen mensen ons om advies, als antwoord stellen we ze 5 vragen. Niet elke printer is ontwikkeld voor elke toepassing. Sommige zijn robuust andere zijn dan weer gemaakt om een groot volume labels te printen.

 

1. Waar wilt u printen?

Binnen een kantoor omgeving zal er waarschijnlijk niet snel iets gebeuren met uw printer. Robuustheid is minder essentieel in zulke omgevingen. Gaat u printen in uw magazijn, ontvangstgoederen of productieomgeving? Dan kan het wel eens gebeuren dat de printer onder het stof komt te zitten of een deuk krijgt. Uw printer moet in dat geval net zo extreem zijn als de omgeving.

 

2. Hoeveel labels gaat u printen?

Moet de printer 24/7 labels printen in uw productieproces? Wel dan heeft u een label printer nodig die ontwikkeld is om dag in en dag uit te printen.

 

3. Is het printer van labels kritiek?

U wilt uiteraard niet uw hele productie stilleggen als zo iets eenvoudig als een labeltje afdrukken niet werkt. Soms is het ook niet kritiek en kan er best een tijd gewerkt worden zonder labels.

 

4. Hoe belangrijk is de kwaliteit?

Dit hangt nauw samen met de grootte van het label en de hoeveelheid data die er op moet. Een typisch voorbeeld is de elektronica sector. Labels zijn zeer klein aangezien ze op zeer kleine onderdelen moeten maar bevatten toch veel data. Hiervoor kijkt u naar de resolutie van de printer (dpi).

 

Het soort label is ook van belang. Het kan zijn dat u speciale labels nodig hebt die geschikt zijn voor voeding of labels die bestand zijn tegen chemicaliën. U heeft dan uiteraard een label printer nodig die kan printen op deze speciale labels.

 

5. Is onderhoud en gebruiksgemak belangrijk?

Indien u wilt werken met een groter aantal printers of printers op verschillende locaties? Het is dan niet altijd praktisch om fysiek naar elke printer te gaan. U gaat hiervoor best naar een type label printer die remote beheer ondersteund. Met een centrale aanpassing update u alle printers in 1 keer. We maken hiervoor vaak gebruik van BarTender.

 

Is uw antwoord op deze vragen vaak ja? Dan gaat u best naar een industriële printer. Deze printers zijn geschikt om een hoog volume kwaliteit labels te printen in extreme omgevingen. Industriële printers zijn gemaakt uit robuuste metalen frames die tegen een stootje kunnen met zeer hoogwaardige onderdelen. Deze label printers gaan vaak zonder problemen 5 tot 7 jaar mee. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze printers zorgt dan ook voor een lage kostprijs over de levensduur van het product. Dit verantwoord vaak de hogere kost bij aankoop. Heeft u geen nood aan bovenstaande eisen, dan zal u perfect kunnen werken met een desktop label printer.

SDT Informatics
SDT Informatics
SDT Informatics